• 1
  • 2
  • 3
Drie redenen om Dynamic Tennis te gaan spelen... Lees meer
 

Training en diploma's

Dynamic Tennis leer je bij Rapid Rosmalen door lekker veel te spelen, maar ook door regelmatige training die op de zaterdagochtend wordt gegeven. Omdat we het belangrijk vinden dat je wordt uitgedaagd om beter te worden in onze sport hebben wij een diplomalijn ontwikkeld.

Kennismaking
Heb je de kennismakingscursus gedaan dan beheers je in principe de basisvaardigheden van onze sport. Hier hoort een mooi aanmoedigingsdiploma bij.

Vervolg
Na de kennismakingscursus start in feite de opleiding. Er zijn drie officiële bondsdiploma’s te behalen. Het eerste diploma is voor de beginnende jeugdspeler, met het accent op het goed uitvoeren van de basistechnieken. Het tweede diploma is voor de gevorderde jeugdspeler, die al wat meer gewend is aan het slaan en het leuk begint te vinden om tactiek toe te passen. Het derde en laatste diploma is voor de zeer gevorderde jeugdspeler. Tactiek wordt steeds belangrijker, maar daarmee ook enkele technisch lastige slagen. Je leert dus voor elk diploma steeds moeilijkere technieken en ook brengen wij je steeds meer tactiek bij.

Werkwijze
Tijdens de trainingen oefenen we bepaalde technieken, tactieken of een combinatie van beiden. Tussentijds worden onderdelen getoetst. Je krijgt voor elk diploma een eigen volgkaart waarop je kunt zien wat de eisen zijn om deze onderdelen te halen. We vinken na een toetsmoment samen af welke onderdelen je beheerst. Als alle onderdelen zijn afgevinkt dan heb je het diploma gehaald.

Voorbeeld van onze volgkaart voor jeugdspelers

Landelijke diplomering
Met andere verenigingen die een jeugdafdeling hebben en met steun van de bond hebben wij in de afgelopen twee jaar een gezamenlijke opleidingsstructuur neergezet.

Rapid Rosmalen

200420111839.jpg

Fototypo (ad)

Fototypo verzorgt interieurfotografie, architectuurfotografie, woningfotografie, en fotografie op locatie van o.m. Dutch Design. Kijk voor meer informatie op de site.